• Blev vist på TV 2 d. 15. november 2017
   

 • Morten Eggert er tilrettelæggeren bag programmet
   

 • Enkeltstående program på 45 minutter
   

 • Programmer viser et overforbrug i Kommunernes Landsforening, KL
   

Da en hemmelig kilde en dag ringer og fortæller om omfattende mandatsvig og dokumentfalsk i KL starter det en omfattende jagt på svar i en af landets mest magtfulde organisationer KL. 

 

En jagt som varer et års tid, og hvor borgmestre og direktører nægter at tale med os om tilsyneladende kriminelle forhold. Forhold de ikke mente var en sag for politiet. 

 

Med hjælp fra vores whistleblower og aktindsigter i mere end 8.000 bilag lykkedes det blandt andet at få frem man har brugt kommunale midler på Mont Blanc-kuglepenne for 90.000 kroner, dyre middage med kaviar, private weekendophold rundt i Europa for op til 4000 kroner per nat. 

- Morten Eggert

Den 25. januar 2018 sendte KL en omfattende klage til Pressenævnet, som blandt andet omhandlede journalistens handlemåde og fremstillingen af KL.

Efter vurdering af sagen udtaler nævnet ikke kritik af TV 2s fremstilling vedrørende KL. Pressenævnet finder, at TV 2 heller ikke har tilsidesat god presseskik.  

Kendelsen kan læses her.

KONTAKT OS

Har du et tip eller en god idé til en historie? Så er vi meget interesseret i at høre fra dig. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål. 

redaktion@dokukom.dk   

+45 87 34 70 00 

Dokumentarkompagniet Aps, Frederiksgade 77, 8000 Aarhus C, +45 87 34 70 00