• Tilrettelæggerne på programmet er Morten Eggert, Rikke Dyrberg og Louise Stjerne Klitgaard.

  • Dokumentaren vises på TV 2 den 22. august og kan derefter streames på TV 2 Play.

 

Gerningsmænd til grove forbrydelser kan slippe for straf. Sager efterforskes så dårligt, at man må opgive at rejse sigtelse. Varetægtsfængslede må løslades, og sager må henlægges.

Sådan lyder et uddrag af en ekstraordinær kritik fra efterforskere ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, efter at Arbejdstilsynet var på besøg sidste år.

De samme efterforskere skulle opklare drabet på Emilie Meng – en 17-årig pige, der forsvandt fra Korsør den 10. juli 2016. Hendes lig blev fundet i et vandhul ved Ringsted knap seks måneder senere. Ifølge familiens bistandsadvokat er der sket fejl på fejl i efterforskningen.

Udover at stille skarpt på efterforskningen af drabet, der rystede mange danskere, undersøger TV 2 Dokumentar, hvordan politiet håndterer sager om personfarlig kriminalitet som vold og voldtægt.

Flere efterforskere står frem og fortæller, at de mangler hænder, når det kommer til opklaring af personfarlig kriminalitet.

 

KONTAKT OS

Har du et tip eller en god idé til en historie? Så er vi meget interesseret i at høre fra dig. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål. 

redaktion@dokukom.dk   

+45 87 34 70 00 

Dokumentarkompagniet Aps, Frederiksgade 77, 8000 Aarhus C, +45 87 34 70 00