• Dokumentarserie i to afsnit.
     

  • Programmerne blev sendt på TV 2 d. 19. og 22. november.
     

  • I programmerne ser vi, hvordan butikstyve slipper afsted med at stjæle store mængder varer fra danske dagligvarebutikker.

  • Butiksejerne er frustrerende. De oplever, at politiet ikke rykker ud, selvom de kan vise tydelige billeder af tyvene.

  • I to programmer efterprøver vi butiksejernes påstande om både politiet indsats, og hvor de stjålne varer ender.

 

På baggrund af de to programmer HVOR ER POLITIET gik flere politikere ind i sagen og krævede, at politiet gjorde noget med problemet med de organiserede butikstyverier. Allerede på dagen for udsendelse af det første program kom justitsminister Søren Pape med 7 nye initiativer.

- Det er helt grotesk med nogle af de eksempler, vi har set blandt andet i jeres udsendelse her i aften, hvor det er meget organiseret. Derfor kommer politiet også til at lave en indsats mod de her organiserede grupperinger, for det er helt uacceptabelt. Jeg synes ikke, at det var rart tv at se. Det skal vi kunne gøre bedre, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til TV 2.

Ministeren vil bl.a. tage initiativ til hårdere straffe for butikstyveri, øget patruljering, oprettelsen af en ny enhed mod udenlandske tyvebander og en styrket koordinering i kampen mod hæleri.

 

KONTAKT OS

Har du et tip eller en god idé til en historie? Så er vi meget interesseret i at høre fra dig. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål. 

redaktion@dokukom.dk   

+45 87 34 70 00 

Dokumentarkompagniet Aps, Frederiksgade 77, 8000 Aarhus C, +45 87 34 70 00