• Reportageserie i fire afsnit.

  • Programmerne blev vist på TV 2 4. november, 11. november, 18. november og 25. november 2019.

  • Alle fire programmer kan ses på TV 2 Play.

  • Tilrettelæggerne på programmerne er Kathrine Nilsson, Thomas Skov og Astrid Kruse


 

Komikeren Melvin Kakooza er noget så usædvanligt som en jysktalende afrikaner. Han kom til Danmark med sin familie som etårig fra Uganda. Familien flyttede på landet for at være tæt på de indfødte danskere. Her lærte de at lytte til Dansktop, spise dansk mad og de fejrede dronningens fødselsdag med flag og lagkage. Alt sammen for at blive så danske som muligt.  

 

Nogle af de danske traditioner havde familien Kakooza fået rigtig fat i, andre havde de fuldstændig misforstået. Det har givet en masse akavede situationer at grine af gennem årene. For familien Kakooza er gode til at grine af alt det som sker, når afrikansk kultur møder dansk. 

Men du kan ikke nå at lære det hele om Danmark og danskerne, når dine forældre er afrikanere. Derfor tager Melvin nu ud i Danmark, for at prøve at forstå alt det vi danskere gør som det naturligste i verden – men som for de uindviede virker helt sort. 


 

KONTAKT OS

Har du et tip eller en god idé til en historie? Så er vi meget interesseret i at høre fra dig. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har et spørgsmål. 

redaktion@dokukom.dk   

+45 87 34 70 00 

Dokumentarkompagniet Aps, Frederiksgade 77, 8000 Aarhus C, +45 87 34 70 00